Ягідний сезон

Чорниця. Суниця. Чорна смородина. Аґрус

Ягідний сезон - це справжнє вітамінне свято. Соковиті, духмяні ягоди дуже корисні для здоров'я і славляться своєю здатністю очищати і живити наш організм. Вони стимулюють обмін речовин і захисні сили, дарують енергію, свіжість, спокій, нормалізують травлення. Завдяки великій кількості флавоноїдів, яким ягоди зобов'язані своїм яскравим кольором, вони мають здатність захищати нас від раку. Крім того, ягоди містять дубильні кислоти, які знищують більшість вірусів. Кожна ягода унікальна за своїм складом вітамінів і мікроелементів. Сезон ягід досить короткий: не пропустіть його!

Чорниця

Ягоди чорниці багаті на антоціани, які мають унікальну здатність пригнічувати активність вільних радикалів і уповільнювати процеси старіння. Чорниця - абсолютний лідер серед інших дикорослих ягід по вмісту марганцю, необхідного організму для утворення тироксину - головного гормону щитовидної залози, що впливає на вуглеводний, жировий і білковий обмін речовин. Ця лісова ягода виводить з організму солі й рекомендована при каменях у нирках, ревматизмі і подагрі. Корисно їсти чорницю при недокрів'ї, хворобах шлунка та печінки. Вчені довели благотворний вплив чорниці на гостроту зору і на кровообіг у сітківці.

Суниця

Ця запашна лісова ягода підвищує імунітет, регулює роботу печінки, нирок і кишечника, підвищує апетит, нормалізує сон. У ягодах суниці багато заліза, тому вони є прекрасним засобом при анемії. Свіжі ягоди і сік з них - ефективний засіб при гіпертонії, атеросклерозі, виразці шлунка, гастритах, хворобах ясен. Під час сезону щодня потрібно з’їдати по 100-200 г суниці. Зрізавши і засушивши гілочки суниці, на яких є листочки, квіточки і плоди, взимку ви зможете насолоджуватися цілющим суничним чаєм. Увага: суниця відноситься до алергенів!

Чорна смородина

Чорна смородина є чемпіоном серед ягід за вмістом вітаміну С - до 350 мг на 100 г. У сезон варто зробити запаси на зиму (ягоди заморозити, засушити, перетерти з цукром). Так ви зможете підтримати організм і уникнути авітамінозу в зимовий та весняний період. Щоденне вживання ягід чорної смородини влітку - прекрасна профілактика анемії, порушень обміну речовин, атеросклерозу, гіпертонії, хвороб нирок. Свіжі та сушені ягоди використовують як сечогінний засіб, а також при розладах травлення. Чорна смородина має сильні антисептичні властивості. При застуді, кашлі і ангіні незамінні теплі напої з ягід: вони мають сильний жарознижувальний та протизапальний ефект.

Аґрус

Аґрус - надзвичайно корисна ягода. Він багатий на вітаміни C, B12, PP, каротин, рутин, клітковину і дубильні речовини. Присутні в ягодах фолієва кислота і залізо покращують кровообіг. Велика кількість пектинів допомагає зв'язувати в кишечнику важкі метали і радіонукліди. Ягода корисна при порушенні обміну речовин, недокрів'ї, підвищеній проникності судин. Речовини, які містяться в аґрусі, підвищують імунітет. У ягоді багато хрому - мікроелемента, стимулюючого вироблення гормону інсуліну, якого недостатньо в організмі діабетиків.

Ягоди прекрасні у будь-якому вигляді, але що може бути вишуканішим за ягідний торт? Кондитерська «Sweet Shop» пропонує різноманітні варіанти не лише смачних, але і корисних тортів на замовлення у Києві, зокрема вегетаріанські та безлактозні. Хочеться чогось незвичайного, оригінального, демократичного за ціною і красивого? Переходьте за посиланням на сайт.

X

Вхід

Завантажую...