Вомбат - представник австралійської фауни

Вомбат - представник австралійської фауни

Вомбати (лат. Vombatidae) — сімейство дворізцевих сумчастих, що мешкає в Австралії. Вомбати — риючі нори травоїдні тварини, що зовні нагадують маленьких ведмедів.

Цікаво, що щелепи і зуби вомбата проявляють схожість з гризунами. У верхньому і нижньому ряду у вомбатів росте по парі передніх ріжучих зубів. Жувальні зуби побудовані вельми просто, кутні зуби відсутні. У вомбатів найменша кількість зубів серед сумчастих.

Вомбати мешкають в південній і східній частині Австралії, в штатах Південна Австралія, Вікторія, Новий Південний Уельс, Квінсленд і Тасманія. Поширені в різних ареалах, але потребують відповідної для риття нір землі.

Після заселення Австралії європейцями ареал вомбатів значно скоротився. Причинами цьому були руйнування їх місцепроживань, конкуренція з привезеними видами і полювання на вомбатів. Від квінслендського вомбата сьогодні залишилося лише 118 екземплярів, що живуть в маленькому заповіднику в Квінсленді. Інші два види зустрічаються частіше і на разі не знаходяться під загрозою зникнення.

Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни
Вомбат - представник австралійської фауни

X

Вхід

Завантажую...