Вітаємо Вас на форумі сайту “Екологія життя”! Тут Ви можете вільно спілкуватись на тему екології та
знаходити однодумців. Писати на форумі дозволено лише зареєстрованим користувачам.

Читальний зал :)

Відгуків: 14 [Останній відгук]
Користувач
Зернятка: 98

Ви любите читати? Особисто я не уявляю своє життя без цікавої книги. Читаючи чергову історію, ми проходимо непростий шлях головного героя, поринаємо у захоплюючі пригоди, переживаємо всі падіння та злети, трагедії людей про які написано...Відкриваючи чергову книгу, ми відкриваємо неповторний світ нових вражень, знань, емоцій, досвіду.

Які жанри ви любите читати?

Що порадите?

Пропоную ділитися враженнями про свої улюблені книги, нещодавно прочитані твори) 

Користувач
Зернятка: 46

На читання часу не завжди вистачає, але коли з'являється, то обов'язково щось читаю. Найбільше полюбляю фантастику: К. Саймак, А. Азімов, Р. Желязни, Толкієн і т.д. Іноді читаю щось серйозніше: Г. Белль, Ремарк, Торнтон. Також іноді класика стає в нагоді: Булгаков, Доде.

Ще в дитинстві захоплювався детективами, пригодницькими романами, але потім з цього виріс.

Користувач
Зернятка: 97

ООО, читати я дуже люблю!!! Вперше прочитала цілу художню книжку іноземного автора ще в середніх класах. До такого захоплення мене "підсадила" подруга. Зараз читаю книги Вандерберга, прочитала С.Майєр всі чотири книги із вампірської саги "Сутінки", правда російською мовою. Хороші книги, варто прочитати, хоча вампірський стиль "на любителя". До них потягнуло після широкої реклами "Сутінків", швидше цікавість. Проте, книги хороші. Щодо Вандерберга, також специфічний стиль - таємничі загадки католицького Ватикану. Я людина віруюча, на мене вони не впливають негативно, бо багато хто із моїх знайомих казали, що то гріх таке читати. З ними я не згідна, читати не означає фанатично вірити в те, що там написано. Нещодавно прочитала трилогію про Майя. Можу сказати, що хороші книги, правда трохи важкі в сприйнятті, але цікаві. Там є все: і фізика і астрономія і археологія і екологія... Багато додаткового дізналась про стародавні споруди: Чічен-Іцу, малюнки Наска, піраміди Гізи, Стоунхендж, тощо. Цікаві екологічні задумки майбутнього світу! також якось читала книгу "Силіконовая любовь", в ній про жінку, яка хотіла зробити пластику і виглядати на 10 років молодше, проте не цікавилася думкою свого сина. Сюжетна лінія пробирала до кісток. Варто прочитати!! І ще читала багато всякої всячини: любовні романи, триллери, пригоди.. Цікаво було потратити на прочитання цих книг свій час. Якогось чіткого одного жанру в мене немає, читаю все, що може зацікавити. Книги взагалі відкривають зовсім інший світ, неначе в них поринаєш з головою, живеш і дихаєш з героями твору!! По-друге, багато нової корисної інформації, по-третє, вивільняє з голови багато негативу. Раджу читати книги!!

Користувач

Толкієна я також люблю, ще мені подобаються книги С. Кінга, в нього досить цікавий стиль написання, особливо сподобалась книга "Зона покриття".Я її раджу почитати всім фанатам мобільних телефонів Смішно Хто захоплюється стилем фєнтезі, раджу почитати М. Семенову, а саме такі твори як "Волкодав" і "Валькирия"...вони просто неперевершені!!!Шкода що фільм по мотиву твору "Волкодав" вийшов ну геть не схожий на книгу, перекрутили все до жаху і через це багато хто не хоче читати книгу Плачу А взагалі класно, що ще не перевелись читачі на нашій землі Посмішка

Користувач

Стосовна фентезі. Не хочу нікого образити, але я вважаю, що у цьому жанрі вже давно немає нічого концептуального і нового, тим більше у російського фентезі. Зараз це просто пригодницькі романи і повісті на тлі гоблінів, орків, ельфів і магії. Справжнє фентезі було у Толкієна, Желязни, коли автори продумували глибоку концепцію світу, концепцію персонажів, і персонажі були частиною цього світу.

Користувач
Зернятка: 3

а як щодо гаррісона?? неймоврно цікаво. "подвинтесь, подвинтесь!" про нашу планету, після того як усі ресурси були використані. душ -це привілей найбагатших!! або ще бредберрі

Користувач
Зернятка: 3

ще щодо кінга. в нього є багато коротких оповідань. якщо ліньки (як мені, наприклад) є також екранізація цих оповідань "Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King"

Користувач

Стану на захист російського фентезі, а саме на захист книг про які я писала вище: там нема ні орків,ні гоблінів, ні тим паче ельфів! Її жанр класифікують як "слов'янське фентезі". Там все побудоване на звичаях, віруваннях наших предків, на пригоди героїв. А взагалі, зараз стільки розвелось "книжкового сміття", що знайти щось вартісне досить тяжко. Вчепилися всі в ельфів, і почали... Ще хотіла запитати стосовно Р. Желязни, а саме про книгу "Хроніки Ебера". Скільки там частин,і взагалі, варто читати?

Користувач

Emira писав(ла):
Ще хотіла запитати стосовно Р. Желязни, а саме про книгу "Хроніки Ебера". Скільки там частин,і взагалі, варто читати?
Їх всього 10 частин. Перші 5 про Корвіна, інші 5 про його сина. Останні 5 були написані на прохання фанатів. Я читав лише перші 5. Сказати, що вони мене вразили, це не сказати нічого. Перечитував їх уже, мабуть, разів зо три. Ще кілька слів про Желязни, деякі літературознавці визнали його найбільш інтелектуальним фантастом у всій історії фантастики. У нього дуже легкий для сприйняття текст, але буває складний для розуміння зміст. Почитаєте і все зрозумієте.

А чи варто читати? Скажемо так, за перші 5 частин Желязни отримав премію Х'юго і ще кілька премій. Як на мене, то це найкраща фантастика ХХ століття. А я на фантастиці знаюсь досить непогано. Однозначно раджу прочитати.

Користувач

To Emira, ще раджу прочитати Желязни Бог світла (Воин света, Бог света, в різних перекладах по різному). Це, мабуть, найбільш специфічна книжка автора. Отримаєте массу задоволення. А якщо ви ще й знаєтесь на буддизмі і індуїзмі, то ця книга стане вашою улюбленою на кілька років. Перевірено на собі Підморгування

Користувач

Emira писав(ла):
Вчепилися всі в ельфів, і почали...
А ви читали Саймака "Заповідник гоблінів"? Там дуже специфічне бачення оцих всіх тварюк, саме таке, яке висвітлювалось у міфології народів Європи, але здобрене доброю порцією антропоморфності.

Користувач

driimcatcher писав(ла):
Я почала "Заповідник гоблінів" читати літом...а потім книгу в мене забрали Плачу А шкода, хоча я думаю що ще до неї повернусь!

Користувач
Зернятка: 28

driimcatcher писав(ла):
Ще кілька слів про Желязни, деякі літературознавці визнали його найбільш інтелектуальним фантастом у всій історії фантастики. У нього дуже легкий для сприйняття текст, але буває складний для розуміння зміст. Почитаєте і все зрозумієте.
driimcatcher писав(ла):
Як на мене, то це найкраща фантастика ХХ століття
Абсолютно погоджуюсь!!! "Хроніки Амбера" - дійсно надзвичайно хороша книга. Всі 10 частин, що отримала від батька в подарунок (теж любителя фентезі) перечитала на одному подиху. Хоча на рахунок другого п'ятикнижжя багато різних думок. дехто вважає, що з першими 5-ма їх не варто порівнювати. Але для мене особисто Желязни залишиться талановитим письменником. що подарував світу шедевр фентезі. Сумніви хіба що викликає продовження історії, написане вже іншим автором на основі чернеток Желязни вже після його смерті. Не знаю, чи варто шукати. Може, хтось читав?

Користувач

Недавно прочитав дитячу:) натуралістичну повість - "Рудий лис" ("В долинах Рінгвааку"),1905 - канадського письменника Чарльза Робертса; захоплююче описано пригоди лісового життя лиса, з масою цікавих подробиць з життя різних тварин. Серед іншого "екологічного" є фрагмент проникливо-реалістичного опису жахливої лісової пожежі.. Але в цілому, окрім цього, книжка переважно приємна й світла. Стилем (і, можливо, "територ.прив'язкою")трохи нагадує деякі твори Дж.Лондона, але все ж неповторно, цікаво й пізнавально (і не тільки дітям:))

Користувач

ecolutsk писав(ла):
Я про цю книгу чула, але на жаль не читала. Я взагалі вважаю, що такого роду твори є дууууже корисні для дітей, вони допомагають ще змалечку формувати у дитини екологічну свідомість. Шкода, що такого роду твори не дуже популярні сьогодні Сумно

X

Вхід

Завантажую...