Вітаємо Вас на форумі сайту “Екологія життя”! Тут Ви можете вільно спілкуватись на тему екології та
знаходити однодумців. Писати на форумі дозволено лише зареєстрованим користувачам.

Ялинкове питання

Відгуків: 29 [Останній відгук]
Користувач
Зернятка: 68

Всім привіт! ось знову на носі Новий рік і у мене вкотре виникли щорічні вагання на тему вибору ялинки. Живу - не екологічно, штучну пластикову - екологічно(?), альтернативну - зроблену руцями - яку? 

подобається еколівовський варіант цукеркової ялинки 

і ось такий, знайдений в неті

в кого які ідеї? :) 

Користувач
Зернятка: 74

Як варіант - дрібні гілочки, зібрані в "мініялинку"

Найцікавіше: похід з друзями в ті ж Карпати/Кримські гори, ночівля біля ялинки з подальшим її прикрашанням Ну, це вже для справжніх естетів %)

mia
Адміністратор
Зернятка: 12789

Я так розумію, що під "еколівовським варіантом цукеркової ялинки" малась на увазі одна з еко-ялинок, про які ми колись писали статтю. Але там були і інші, не менш цікаві "ялинки", тому в якості своїх "5 копійок" розміщую тут посилання на ту публікацію: 10 екологічних новорічних ялинок.

А з новенького сподобалась ідея ялинки з шишок

christmas-tree.jpg

Користувач

О! Карпати-Криммм... цей НР у мене буде у вінницькому форматі.

Користувач

гілочками зазвичай я і виходила з ситуації. Але цього року хочеться якоїсь великої штуки, але щоб потім не виникало питання де її тримати влітку. Шишки... можливо Посмішка Поки що вирішили не купувати живу ялинку, щоб не створювати попит,і не провокувати подальше вирублення, а ввечері 31.12. врятувати одну з них від викидання (все одно вже вона зрублена) на ялинковому ринку, за гроші. Чи є в цьому логіка?

Користувач

Ameli писав(ла):
Поки що вирішили не купувати живу ялинку, щоб не створювати попит,і не провокувати подальше вирублення, а ввечері 31.12. врятувати одну з них від викидання (все одно вже вона зрублена) на ялинковому ринку, за гроші. Чи є в цьому логіка?
Немає =) Все одно створите попит. Необхідно бути послідовним до кінця %)

Та-ак, найкращий варіант - жива ялинка на власному подвір'ї. На жаль, далеко не всі мають таку можливість. А так, я, все-таки, акцентував би увагу на гілочках: вдала комбінація в різних закутках кімнат + наявність справжнього аромату частково покриють потребу встановлення цілої ялинки.

Як на мене, куди важливіший атрибут - наявність снігу за вікном %)

Користувач

mia писав(ла):
Найс

mia
Адміністратор

Ну ми вже декілька років 31-го ввечері ходимо по ялинку. Десь об 11-тій продавці кидають товар і йдуть пиячити, тоді можна за дурно вибрати собі як не цілу ялинку, то хоча б гілок назбирати. А як ні те ні друге - то значить недоля мати власне хвойне дерево вдома, бо купляти - то 100% ні! Попит народжує пропозицію, все таке)))

Стосовно шишок - їх перевага над іншими ялинкоподібними конструкціями в тому, що вони мають запах - саме через нього так важко відмовитись від живої ялинки на Новий рік.

mia
Адміністратор

Hange Knight писав(ла):
Та-ак, найкращий варіант - жива ялинка на власному подвір'ї.
То є мрія)))

Користувач
Зернятка: 97

Було б чудово мати посаджену ялинку на подвір"ї. Особливо якщо посадити ялицю білу - вид "голуба", або як ще її називають в народі "срібляста". Крона шикарна, ажурна, вигляд неперевершений! ММММ, мрія....

Користувач

у якійсь європейській країні (не у нас) ялинки здають на прокат у горщиках. після свят їх повертають назад, за рік вони ще підростають - їх знову здають у більш просторі домівки. Класно?

Користувач

приєднуюсь до мрії про власне подвір"я:))

Користувач

Hange Knight писав(ла):
а де взяти стіко шишок? основу можна зробити з утрамбованої нитками газети. а шишки де брати..?

Користувач

Найпростіший варіант - піти на вирубку хвойного лісу, там шишок багато, ще й вибрати можна, або договоритись з кимось із лісгоспів, щоб назбирали шишок.

Користувач
Зернятка: 46

Ще можно напитись до зелених чортиків, і ялинки вже не треба Посмішка А якщо серйозно, то найкраща ялинка із цукерок: і виглядає оригінально і смачно.

Користувач

Ялинка із цукерок це круто, аж солодкого захотілось!)))) Із шишок також класно, я вже думаю, чи не замутити мені таке ж. Дешево і сердито...

Користувач

тоді ось вам ялинка із цукерок:

dscf3459m_1.jpg сама робила Посмішка сама буду і їсти :)кого цікавить - можу написати як таку зробити.

Користувач
Зернятка: 98

Ameli писав(ла):
а ввечері 31.12. врятувати одну з них від викидання (все одно вже вона зрублена) на ялинковому ринку, за гроші. Чи є в цьому логіка?
По-різному може бути..Наприклад, наступного року продавець на 31-е може вирубати трохи більше, пам'ятаючи, як йому пощастило торік за 2год до Н.Р. Посмішка. А у Львові взагалі ялинки інтенсивно продають ще до 7 січня (то попит 31-го точно врахується). Як на мене, якщо є твердий намір купувати живу, то не варто чекати до останнього, просто придбати в надійному місці у "білих" лісівників

Користувач

Ameli писав(ла):
СМАКОТА!!! Я в захваті, у мене не на жарт розгулявся апетит))))) Здивування Молодець Жаль, я на роботі вже, когось би треба попросити, щоб купили цукерочок, засолодити душу!!! Буду вдячна, якщо розповісте, як таке смачне чудо зробити!

Користувач

Сьогодні на укр.правді теж з'явилась обширна стаття "Ялинка до свят: як вберегтись від небезпек і обману" . Є трохи неточностей, але в цілому там чітка екологічна спрямованість.

Користувач

Нові тенденції: http://www.itar-tass.com/c23/290206.html

Вартість - 200грн, залог - 200. Все б непогано, але така сума навряд чи стимулюватиме ріст попиту на данну послугу.

mia
Адміністратор

Hange Knight писав(ла):
Нові тенденції
У статті за посиланням, яке дав шановний ecolutsk, про ці нові тенденції також написано, при чому написано не надто позитивно:
Цитата:
Ялинки у горщиках. Останніми роками дедалі частіше почали з’являтися оголошення про продаж не зрубаних, а живих ялинок. Звичайно, коштують вони разів у 10 дорожче. Продавці закликають висадити дерево у відкритий грунт після свят. От, мовляв, яка радість! А можна, кажуть, залишити у квартирі, хай росте до наступного Нового Року!

Але, власне, не треба бути великим спеціалістом з ботаніки, аби зрозуміти, що подібний рекламний хід – звичайний "розвод" для пересічного споживача. Справжня ялинка "в горщику" повинна рости у ньому все життя, починаючи з проростання насіннини. Але зовнішній вигляд більшості "ялинок в горщиках" свідчить про те, що їх кілька днів тому викопали в лісі та пересадили у горщик.

Відомо, що хвойні дерева не виносять пересаджувань та зазвичай при цьому гинуть. Та навіть якби ялинка чи сосна справді були вирощені в контейнері – перебування цих дерев серед зими у теплій квартирі неодмінно призведе до загибелі рослини внаслідок неприйнятного температурного режиму, за якого має зимувати ялинка. Тепла квартира просто вб’є дерево, яке в цей період року має перебувати на холоді.

Користувач

Оу, на альтернативні рішення в тій статті не звернув уваги ><

Користувач

ecolutsk писав(ла):
ого! а що ж вони у Львові до 7 січня роблять? олів"є кришать? Здивування Посмішка

Користувач

sma4nen6ka писав(ла):
Рецепт приготування ялинки з цукерок:

Матеріали: Аркуш картону А4; Двосторонній скотч (без пінної основи) – продається у канцелярських відділах; Ножиці; 0,6 кг еклерів; Тоненька срібляста нитка; Декор (намистини, сніжинки, стрічки, сріблястий шнур з дротовою основою…); Гарний настрій; Ситий шлунок.

З цупкого картону або ватману склеїти конус (хто не пам’ятає основ геометрії – так сталося зі мною – проконсультуватися у досвідчених продавців зернят Посмішка ). Починаючи знизу, наклеювати невеликими шматочками (5-7 см.) двосторонній скотч, а на нього за хвостики (це важливо!) щільненько чіпляємо цукерки. Обклеївши весь нижній ряд («тушки» цукерок висять у повітрі, тримаючись лише за хвостики), верхній ряд (так само на скотч) кріпимо у шаховому порядку – хвостик між двома хвостиками нижнього поверху. Таким чином нарощуємо об’єм (та апетит) аж до верхівки. Зверху зв’язуємо сріблястою стрічкою три цукерки між собою та клеїмо «вігвамчиком» на скотч але вже за «тушку», лишаючи верхні хвостики гарнюнім чубчиком. Далі – і цього вже немає в класичних МК по темі – хаотично обмотуємо тоненькою сріблястою ниточкою (продається в котушках) всю ялинку зверху до низу. Окрім естетичної функції, нитка буде надійно тримати цукерки, і вони не відпадуть в найурочистіший момент дарування Посмішка На цій стадії ялинка вже самодостатня. Молодець Але, якщо хочеться, щоб солодка красуня виглядала більш святково та пафосно – пускаємо в діло штучні перли, в’яжемо бантики, прикрашаємо гірляндами, тканинками та пір’ячком. Смачного всім вечора!

Користувач

Ameli писав(ла):
ого! а що ж вони у Львові до 7 січня роблять? олів"є кришать?
Чимало віруючих ототожнюють Новий рік із Різдвом (взагалі-то це навіть логічно, але історично календарно запутано). Греко-католики і православні святкують Різдво 7 січня, і дехто тільки на цю дату ставить ялинку, "оминаючи" святкування офіційного нового року..

Користувач

Планую зробити і собі якусь ялиночку Посмішка Або із шишок, або з цукерок...Якщо щось вийде- поділюся досвідом Янгол

Користувач

8.jpg отаке-от на всю вільну частину стіни зробила))

Користувач
Зернятка: 46

Emira писав(ла):
отаке-от на всю вільну частину стіни зробила))
Гарно ви придумали. І викидати не прийдеться, і може до 8 березня стояти, не обсипеться Підморгування А у мене взагалі не було ніякої ялинки, просто квартира була в мандаринах, гірляндах і серпантині. І нічого, новорічний настрій був і без ялинки.

Користувач

driimcatcher писав(ла):
Дякую!І ялинка не головне,головне щоб настрій був!!! Посмішка

X

Вхід

Завантажую...